Kryptoblog

Blog om kryptovaluta på dansk

Historisk kryptokollaps: $2 milliarder likvideret, Jeff Park forudser Bitcoins uundgåelige stigning

Massiv likvidation rammer kryptomarkedet

I løbet af de seneste 24 timer har kryptomarkedet oplevet en dramatisk nedtur, hvor Bitcoin midlertidigt faldt til $91.281, mens Ethereum ramte et lavpunkt på $2.143. Som følge heraf er mere end $2,23 milliarder blevet likvideret, hvilket gør denne hændelse til en af de største i kryptohistoriens historie.

Ifølge data fra Coinglass blev $1,88 milliarder likvideret fra lange positioner og yderligere $349,81 millioner fra korte positioner. I alt blev 726.788 tradere ramt af disse massive likvidationer, hvilket ifølge analytiker Miles Deutscher overstiger de tab, der sås under LUNA- og FTX-kollapsene.

Likvidationer sker, når markedet bevæger sig kraftigt imod en handelsposition, hvilket resulterer i, at gearede handler automatisk lukkes. Dette kan skabe en kædereaktion, hvor tvangssalg forværrer nedgangen yderligere.

Jeff Park: Bitcoin vil stige hurtigere end nogensinde

Midt i den markedsmæssige uro deler Jeff Park, chef for Alpha Strategies hos Bitwise Asset Management, sin analyse af, hvorfor Bitcoin kan drage fordel af den nuværende globale økonomiske situation.

I et opslag på X forklarer Park, hvordan øgede handelstariffer kan have langsigtede konsekvenser for de finansielle markeder og især for Bitcoin. Ifølge ham kan de globale økonomiske spændinger føre til en øget efterspørgsel efter alternative aktiver som Bitcoin.

Triffin-dilemmaet og handelsspændinger

Et centralt element i Parks analyse er Triffin-dilemmaet, en økonomisk teori, der beskriver udfordringerne ved at have en global reservevaluta. US-dollaren nyder en “eksklusiv fordel” som verdens primære reservevaluta, men dette skaber strukturelle ubalancer såsom en overdrevet styrkelse af dollaren, kroniske handelsunderskud og lave låneomkostninger for USA.

USA drager fordel af billigere lån, men forsøger samtidig at korrigere de negative konsekvenser af en stærk dollar. Park mener, at Trump-administrationen bruger handelstariffer som et forhandlingsværktøj til at fremtvinge en ny international aftale, måske i stil med Plaza-aftalen fra 1985, der havde til formål at svække dollaren.

For danske og europæiske økonomier kan en svækket dollar føre til en styrkelse af euroen og dermed gøre europæisk eksport dyrere på de globale markeder. Samtidig kan stigende inflation i USA påvirke de globale renter, hvilket også kan få konsekvenser for danske investorer og virksomheder.

Hvorfor Bitcoin kan være den største vinder

Park mener, at Trumps økonomiske strategi også kan have en personlig dimension. Med stærke interesser i ejendomsmarkedet har Trump en motivation for at drive de lange renter ned, hvilket vil kunne gavne hans egne investeringer.

Hvis dollaren svækkes og de amerikanske renter falder, kan amerikanske risikofyldte aktiver – herunder aktier og kryptovalutaer – få en ny optur. Imidlertid kan andre økonomier opleve inflationære problemer, hvilket kan føre til øget finansiel uro. I en sådan situation forudser Park, at investorer vil søge sikre alternative aktiver, hvor Bitcoin kan blive en primær vinder.

Han fremhæver, at Bitcoin allerede har etableret sig som en inflationssikring i usikre tider, og at den økonomiske udvikling sandsynligvis vil accelerere dens opstigning.

Konklusion

Selvom de seneste dages markedsnedgang har ramt investorer hårdt, ser Park det som en midlertidig korrektion i en større trend, hvor Bitcoin langsigtet vil vinde på de makroøkonomiske dynamikker. Med øget global ustabilitet og valutaspændinger kan Bitcoin bevæge sig hurtigere mod en ny prisrekord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *